Известие

Collapse
No announcement yet.

разход на 1.9 jtdm

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Пълен ментак е борд компира.

Стуенчо - дай белисимата за 1 седмица трампа.
    Да ти покажа разход пълно-пълно
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
      Пълен ментак е борд компира.

Стуенчо - дай белисимата за 1 седмица трампа.
      Да ти покажа разход пълно-пълно
      Бе тои и баджанака като кара моита дава 5,5 6,0 разход.
      Ма вие не сте критерии.
      1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
      2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
      1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
        Нещо нашите братя талянци не ги докарват борд компютрите.
        Минал съм около 3000 км с Либрата - по борд компа разход среден 7.4 при трите ми зареждания ( само пълно - пълно) до сега среден 6.0/100
        ( 5.5 , 6.0 и 6.5 са ми отчитанията от зареждането като 6.5 ми е с 50 % градско).
        Вече борд компира хич не го и гледам.
        Само на Еко зареждам на Ботевградско 2 пъти и 2 пъти на Резбарска
        направи проверка на бензиностанцията

http://www.facebook.com/VenturaGarage
        Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Ми аз съм с друг двигател, но да си кажа - моята като я карах до 2000 оборота ми даваше 6,5 градко. Сега под 7,5 не ми е давала ама и сменям на 3000, а пък поне половината ми пробег е извънградско
          sigpic
          Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
          BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
            направи проверка на бензиностанцията
            Защо бе баце ? ,какво не ти харесва.
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

И аз да си кажа - сега сме на 5500 км. Дизел Shell v power, 225/50/17"-Goodyear eagle f1
              - в София - около 1000 км - ср. разход 9-10 л.
              - 2500 по Европата - скорост в рамките на 140-160 км/x - 6,8-7,1 л на 100
              - 2000 в Санкт-Петербург - основно в задръствания, каквито в София още няма - 12,3 - 13 л - пак Shell, но не vpower. Смятам да мина на Лукойл да видим какво ще стане.
              Също така, вчера смених "обувките" на зимни, по-малки, 215/55/16" и пак Goodyear eagle UltraGrip GW3 - да видим как ще се измени разхода.

Въпрос към умните "товарищи" - има ли смисъл да сменям маслото по рано от сервизното ТО на 15000 км?
              В Росия, Alfa дилерите официално задължават да минеш първото ТО на 4500 км, след това е на 10 000 км.
              Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

Да има смисъл. Ако имаш възможност го смени на 4500км...

И незнам как е обслужването в Русия, но ако е по-хубаво от Бг-то не се колебай да се възползваш
                Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                by RUBIG service

Comment

Мерси за консултацията. Смятам да я обслужвам в Финландия. Там трябва да е нормално обслужване и сигурно ще е по добро от руското. Ще гледам тогава декември да отида до там - но сигурно тогава ще бъда вече на 6-7000 км - надявам се, че нищо страшно.
                  Last edited by OgyG; d.m.y г., 20:55.

Comment

Първоначално публикувано от OgyG Покажи съобщение
                    Мерси за консултацията. Смятам да я обслужвам в Финландия. Там трябва да е нормално обслужване и сигурно ще е по добро от руското. Ще гледам тогава декември да отида до там - но сигурно тогава ще бъда вече на 6-7000 км - надявам се, че нищо страшно.
                    за българия първото обслужване е чак на 15 000 км
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

Почти за всеки автомобил, преди да почне изпълняването на сервизния 'план', има едно екстра обслужване и преглед. Обикновено се води 'първи сервиз'. Километрите са различни според возилото.
                      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

По въпроса за точността на борд комютъра, относно
                        разхода, колата която карам в момента отчете абсолютно
                        точно за пробег от 500 км само градско за около седмица.
                        От Еко 100 октана, пълно - пълно 9.7/100 по компютър
                        и по бакалска сметка пак 9.73/100.
                        Голф V, 1.6 FSI, без да я жаля.
                        ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto Покажи съобщение
                          По въпроса за точността на борд комютъра, относно
                          разхода, колата която карам в момента отчете абсолютно
                          точно за пробег от 500 км само градско за около седмица.
                          От Еко 100 октана, пълно - пълно 9.7/100 по компютър
                          и по бакалска сметка пак 9.73/100.
                          Голф V, 1.6 FSI, без да я жаля.
                          едни изчисляват добре, други - не

но това е beyond the point тука
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

Последно какъв е "типичния" разход на 1.9 150сv мотора?
                            ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto Покажи съобщение
                              Последно какъв е "типичния" разход на 1.9 150сv мотора?
                              типичния градски е към 9.5, 10, след последното зареждане беше към 11 по книга, но явно колата гори повече докато се разработва, сега е вече на 4000 и нещо (това става въпрос със здраво каране, и висене по кръстовищата по 10 минути...)

извънградско си е почти по книга 5.5 -6 при скорост по километраж 145 (135 реална)
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

Чисто градско - седиш по задръствания, от сорта 10 км за 1,5 ч (или 2 ч.) - в момента е 11,5 л/100 км. Дизел от Лукоил. Колата е автомат. Трябва да отбележа и това, че става дума за студена кола сутринта, отиване до офиса, кратки карания по града - растояния 5-10 км, и обратно. В ден от 50 до 200 км.

От голямо значение е стандарта - качеството на дизела - Еро 3 или 4. В България трябва навсякъде да е Евро 4, но кой знае.
                                При същото карне, но с Евро 3 - даваше разход 12,5 л. на 100. (зареждах обикновен дизел Shell и бях много учуден когато се оказа Евро3). Искайте да ви покажат сертификатите на дизела.
                                Last edited by OgyG; d.m.y г., 14:55.

Comment

Working...
                                X